Mezőgazdasági könyvelés

Az általános könyvelő nem szokott ehhez érteni, ezért külön erre szakosodott könyvelői réteg is létezik.
De lássuk csak miért!

A könyvelési munkálatokat van, hogy mezőgazdasági adószakértő és szakjogász segíti. A mezőgazdasági könyvelő segít a pályázatfigyelésben és a pályázatokhoz szükséges anyagok beadásában, a pályázat megírásában. Ezen kívül elkészít minden olyan könyvelési munkát, amit más esetben is. Ilyen az egyszeres és kettős könyvvitel vezetés, az egyéni vállalkozás alapítása, a munkaügyi feladatok ellátása, bér és társadalombiztosítási ügyintézés, bérszámfejtés, elkészíteni az SZJA, EVA, KIVA, KATA bevallást, kimutatást készít, a hatóságok előtti képviselet vállalja (NAV, TB).

A mezőgazdaságban vállalkozók esetében a könyvelőnek vezetnie kell a tenyészállatok és növénykészletek nyilvántartását, elszámolását. A költségekben pedig megkülönböztethetőek a fenntartáshoz szükséges költségek, a tevékenység és értékesítés költségei, a gépjárművek költségei, leltárral kapcsolatos elszámolások.

A mezőgazdaságban mivel élő állat és növénytermesztés van a profilban, máshogy alakulnak a szabályozások és adózási kötelezettségek, ígyhát érdemes külön a témára szakosodott könyvelőt felkeresni, aki a mezőgazdaságra előírt szabályozásokkal is tisztában van.

Az oldalunkon a számukra kialakított mezőgazdasági könyvelő kategóriában ilyen budapesti és vidéki cégek mutatkoznak be.
 

© 2018 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.